Logotyp till Expedition Ljungan

Expedition Ljungan: en färd längs hela Ljungan från havet till källflödena vid Helagsglaciären. Färden var ca 40 mil lång och uppdelad i 19 etapper med vandring till fots, paddling med kanadensare genom en del av Ljungans sjösystem och cykling vissa sträckor.

Med hjälp av grafisk formgivning och design av konceptet ville man sätta ljuset på Ljungans situation med tanke på vattendomarna som ska omförhandlas och expeditionen genomfördes som en klimat- och miljömanifestation. Längs vägen berättade aktörer om olika miljö- och klimatsatsningar och om klimatförändringarnas effekter. Expedition Ljungan pågick mellan 14 juli till 6 augusti 2022.

Designen finns med på plattformen Designscen.se för design från Jämtland och Västernorrland. 

Expedition Ljungan – Från havet till Helags

Bilder från expeditionen

Bilder: Tove Gulliksson, Helena Olsson, Caroline Cakka Wallmark, Lena Ericsson

Läs om expeditionen i Sundsvalls Tidning: