Vistelsestipendium i Mannaminne 2022

Under två veckor i september 2022 hade jag äran att få vara den första vistelsestipendiaten i Mannaminne, Höga kusten. Vistelsen genomfördes samtidigt med författaren Sara Wikman (läs hennes böcker!) och har gjort att jag renodlat har kunnat utforska och starta upp många nya projekttrådar i mitt eget konstnärskap.

Stipendiet har givit mig som konstnär ett eget rum, stort för mig som flyttar ofta och sällan tar upp mer plats än vad som går att sprida ut på ett köksbord efter middagen. Jag har börjat så fröer kring något om vattenkraft, något om friluftsmåleri, något om mötet med människorna och samtalen, brevskrivandet som samhällsbygge, och en massa annat fint.

Hit vill jag återvända många gånger! Dock lämnar jag platsen för vistelsestipendiet med varm hand till nästa års stipendiat. Kanske blir det du? ❤️