Färgverkstad sommaren 2023 (avslutad)

Plats: Mannaminne, Nordingrå
Datum: 17 juni kl 13-16

Gör egen färg!

Kom och prova att måla med mat! Därefter kan du skapa ditt eget färgkök hemma. Växter, bär och saker vi har i frys och skafferi kan bli egna giftfria konstnärsfärger som kan användas som vattenfärger.

Om aktiviteten

Tove Gulliksson är konstnären bakom utställningen Lyssna på landsbygderna som visats på flera av närbiblioteken i Sundsvall under 2020-2021. Tove visar hur hon tillverkar sina egna giftfria och nedbrytbara konstnärsfärger av sådant som finns i kyl, frys och skafferi hemma.

VAD BEHÖVER JAG GÖRA?
Du kan välja att bara vara med för att se hur ett färgkok går till, eller så kan du själv delta genom att göra egen färg hemma i ditt kök. Ställ frågor, provmåla, pyssla tillsammans en stund. Inga förkunskaper krävs, men gärna gott om nyfikenhet.

RECEPTEN I FÖRVÄG
Exempel på färger du kan prova att tillverka hemma är: rödbetsfärg, färg av gula lökskal, blåbärsfärg med mera. Recepten vi använder finns här: